• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Az RCH volt az idei nemzetközi katonai szállítási konferencia társszervezője

.

2011. április 27-28-án Budapest adott otthont a 15. alkalommal megrendezett nemzetközi katonai szállítási konferenciának. Az alkalmat még különlegesebbé teszi, hogy éppen Magyarország EU-s elnöksége idején került megrendezésre a találkozó. A főszervező MÁV mellett a Rail Cargo Hungaria Zrt. tevékeny társszervezőként vette ki a részét a feladatokból. Mivel az RCH a Magyar Honvédség első számú vasúti szállító partnere, a rendezvény különösen fontos volt a vállalat számára. A meghívott vendégek többsége a katonai szállítások mellett a túlméretes, nukleáris és egyéb speciális szállításokkal is foglalkozik, ezért az itt folyó egyeztetések, valamint a személyes kapcsolatok ápolása még értékesebbé tette a találkozót a Rail Cargo Hungaria Zrt. számára.

A képen balról jobbra: Czupponné Bratl Mária (RCH),  Kókai Ernő (Magyar Honvédség), dr. Mosóczi László (MÁV), Földházi György (MÁV), Lawani Alex (tolmács)A Nyugati pályaudvar királyi várótermében került sor a megnyitóra, ahol Dr. Mosóczi László, a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese és megbízott pályavasúti főigazgatója mondott köszöntőt. Mint elmondta, a MÁV a dél-európai konfliktusok idején kapcsolódott be az európai katonai szállításokba. A nemzetközi feladatok szervezésének optimalizálása érdekében rendezték meg 1996-ban első alkalommal azt a konferenciát, amelyen a katonai szállításokat végző vasutak és a hadseregek képviselői vettek részt. A gárdonyi rendezvényen áttekintették a szervezést, különböző technológiákat és a díjkezelést érintő kérdéseket. A találkozó eredményességének hatására ezt követően évente rendeztek katonai szállítási konferenciákat, mindig más-más európai országban. Az idei eseményen közel 50 magyar és nemzetközi szakértő vett részt, a programot a magyar és angol nyelvű előadások színesítették.
 
(A képen balról jobbra: Czupponné Bratl Mária (RCH),Kókai Ernő (Magyar Honvédség), dr. Mosóczi László (MÁV), Földházi György (MÁV), Lawani Alex (tolmács))

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.