• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

„Zöld nyíl” projekt: környezettudatos városfejlesztésben vesz részt az RCH

.

A Rail Cargo Hungaria szállította a villamossíneket a miskolci „Zöld nyíl" projekthez 2010 folyamán. A teljes átépítéshez szükséges 22 kilométernyi sín leszállításával lezárultak a Rail Cargo Hungaria vállalásai.

A projekt keretében a város teljes villamossín-hálózatának a cseréje megtörténik, illetve korszerűsödnek az utas-kiszolgáló létesítmények, valamint új alacsonypadlós villamos kocsik beszerzésével csendesebbé, kényelmesebbé válik az utazóközönség szállítása.

Az építés első szakaszához, amely a belvároson vezet keresztül, 2010 nyarán a Rail Cargo Hungaria 28 kocsinyi, közel 1500 tonnányi sínt szállított, majd december folyamán Diósgyőr-Vasgyár állomásra további 16 kocsinyi, több mint 800 tonna sínt fuvarozott.

2010. november elsejétől Miskolc-Tiszai pályaudvar és a Vasgyár között újraindult a forgalom. A teljes rekonstrukció a villamosvonal meghosszabbításával együtt 2013-ra fejeződik be.

A miskolci villamospálya továbbépítése a várost övező zöldfelület felé, a modern közösségi közlekedés és a szabadidős tevékenységek összeillesztése, ami egyben a környezettudatos városfejlesztés szimbóluma is.

A Rail Cargo Hungaria szívesen kötelezi el magát az élhető és környezettudatos városmodernizáció mellett.

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.