• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Rekordforgalmat bonyolítanak a guruló utak

.

Az EU néhány éve azon mesterkedik, hogy minél több kamion hagyja el a közutakat és lehetőleg az erre kijelölt vasúti útvonalakon zajlódjon a teherforgalom. A célt tiltásokkal, emelt útdíjakkal próbálják elérni, és úgy tűnik a dolog működik. 2009-ben a Brenner-hágó vasútvonalait működtető Rail-Cargo-Austria leányvállalata rekordévet zárt, 226 ezer szállított kamionnal.

Annak ellenére, hogy ez a szám az eddigi csúcs, úgy tűnik idén még ezt is meg tudja majd fejelni az üzemeltető, 2010 első negyedévében eddig 60547 teherautót szállítottak, ami 9039-el több, mint a megelőző év hasonló időszakában. Ez egyelőre 17,5%-os növekedést jelent, így a remények szerint a Brenner-Rola idén 248 ezer kocsit fuvarozhat majd.

Naponta 54 szerelvény ingázik a vasúti szakaszokon és a remek eredmény annak volt köszönhető, hogy mindezt átlagosan 86,3%-os kihasználtsággal tették. Ez még nem minden, mivel idén két vonalon is lesz bővítés, évi 4 ezer kamionnal többet tudnak majd szállítani.

(Forrás: Kamionhirek.hu)

 

Ro-La fuvarozás Magyarországon

A Rail Cargo Hungaria hosszú időre visszatekintő, jelentős tapasztalattal rendelkezik a speciális vasúti áruszállítási mód, a Ro-La fuvarozás területén. A vállalat a környezetbarát áruszállítási tevékenységet állami támogatás segítségével tartja életben, amelyet kedvezmény formájában a szolgáltatást igénybevevő fuvaroztatók és szállítmányozók számára ad tovább.

A Rail Cargo Hungaria 2007-ben 33 373, 2008-ban 36 773, 2009-ben pedig 26 457 kamiont szállított vasúton.  A vállalat „Tisztán szállítunk" szlogenjéhez híven elkötelezett támogatója a környezettudatos áruszállításnak, amelyben fontos szerepet tölt be a közúti szállítás alternatíváját kínáló Ro-La fuvarozás.

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.