• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Tájékoztatás a mozdonyvezetők esetleges sztrájkjával kapcsolatban

.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. 23 mozdonya és több mint száz fős tapasztalt, elkötelezett mozdonyvezetői csapata a megszokott rend szerint továbbítja a rájuk bízott vonatokat. Flottánk és szakembergárdánk azonban egyelőre csak a vonatok 30 százalékát vontatja önállóan, 70 százaléknyi vontatási kapacitást még a MÁV- TRAKCIÓ Zrt-től bérelünk. Ezért minden szükséges intézkedést megteszünk annak. érdekében, hogy ügyfeleink fuvarjai rendben elérjék célállomásaikat abban az esetben is, ha sor kerülne a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) által 2010. május 22-én reggel 8 és délután 2 óra között tervezett sztrájkra. A MOSZ esetleges munkabeszüntetése kizárólag azokat a vonatokat érintheti, amelyeket a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. személyzete továbbít.

A Rail Cargo Hungaria fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a Zrt. az együttműködés talaján álló és hagyományosan jó kapcsolatokat ápol a vasutas szakszervezetekkel, így a MOSZ-szal is. A jelenlegi munkaügyi vita a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. és a Mozdonyvezetők Szakszervezete között alakult ki. A Rail Cargo Hungaria mozdonyvezetői nem vesznek részt a sztrájkban. A vasúti fuvarozás magyarországi piacvezetője bízik abban, hogy a felek időben találnak megnyugtató megoldást a köztük fennálló nézetkülönbségre, és elkerülik a vasúti közlekedés megszokott rendjének időleges megváltoztatását

Mivel a vállalat számos vonatát a MÁV TRAKCIÓ-tól bérelt vontatok és mozdonyvezetők továbbítják, kisebb fennakadásokat nem lehet kizárni egyes szállítmányok esetében, mivel a közlekedés helyreállítása is időt vehet igénybe.

A Rail Cargo Hungaria ismételten megerősíti elkötelezettségét az önálló vontatási képesség tavaly megkezdett kiépítésének folytatása mellett. Az a célunk, hogy saját kapacitásaink növelésével egyre kevésbé függjenek ügyfeleink küldeményei külső körülményektől.

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.