• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Zöld folyosón a tengeri kikötőkig

.

Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára vezette a magyar küldöttséget a CETC-ROUTE 65 közép-európai közlekedési folyosóról 2010. június 28-án, a lengyelországi Szczecin városában megrendezett konferencián. A Balti-tengert az Adriai-tengerrel összekötő közúti és vasúti folyosó fontos célja az európai regionális fejlődés támogatása. A felek deklaráció aláírásával jelezték támogatási szándékukat az észak-déli gazdasági, kereskedelmi és idegenforgalmi kapcsolatok fejlesztését elősegítő infrastruktúra létrejöttéhez.

A Szczecini Deklarációt Horvátország, Lengyelország, Svédország és Magyarország miniszteri és államtitkári rangú képviselői látták el kézjegyükkel. Csehországból és Szlovákiából a nemrég lezajlott választások miatt csak az ügyvezető kormányok delegáltjai vehettek részt a konferencián. E két ország a későbbiekben írja alá hivatalosan a dokumentumot. Magyar részről az együttműködésben Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék vesznek részt.

A közlekedési folyosón a Balti-tenger és az Adriai-tenger kikötőibe érkező áruk könnyebben jutnak el Közép-Európába, a közép-európai áruk a kikötőkből a világ minden tájára. Schváb Zoltán hozzászólásában  hangsúlyozta, hogy az intermodális közlekedést lehetővé tevő „zöld folyosó" kialakítása a cél, amely a környezetbarát közlekedés szempontjainak érvényesülését segíti a jövőben.

(forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium)

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.