• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

A krízisintervenciós tréning résztvevői átvették a tanúsítványt

.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. huszonhárom mozdonyvezetője ünnepélyes keretek között vehette át az első alkalommal megtartott krízisintervenciós tréning elvégzését igazoló tanúsítványt. Magyarországon jelenleg egyedülálló ez a képzés, és vasúti fuvarozó vállalat fontosnak tartja, hogy e téren hagyományokat teremtsen és példát mutasson más vasúttársaságok számára is.

A Rail Cargo Hungaria tavaly indította el azt a pszichológiai tréningsorozatot, amelyen a mozdonyvezető és a balesetekkel közvetlenül foglalkozó kollégák vettek részt. A képzés lényege, hogy azok a munkatársak, akik munkájuk során veszélyhelyzetbe kerülhetnek, képesek legyenek könnyebben feldolgozni a megrázkódtatást, ha az bekövetkezik. Minél többen végzik majd el ezt a tréninget, annál nagyobb esély van rá, hogy egy esetleges balesetnél olyan kollégák nyújthatnak majd támaszt társaiknak, akik szaktudásukkal és lélekjelenlétükkel egyaránt az érintettek mellé tudnak állni.

Mint azt Berecz Árpád, a Vasútbiztonság és védelem vezetője elmondta, egy támogató rendszer kezd most kialakulni, azonban a nemzetközi gyakorlatban már bevált tapasztalatok befogadása magyar viszonylatban a munkatársaktól és a szervezettől egyaránt attitűdváltást igényel. Az első tanfolyam sikeres lezárását követően az RCH a továbbiakban is sikeresen kíván pályázni a következő képzésekre.

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.