• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Folytatódik Záhonyban a széles vágányhálózat felújításának II. üteme

.

Az elmúlt évben az Európai Unió támogatásával jelentős beruházások kezdődtek Záhonyban, amelyek napjainkban is folytatódnak.

A fejlesztés keretében a 157 km-es széles vágányhálózat egy meghatározó részét felújítják. Jelentős átépítések folynak az Eperjeske - Batyevo vonalon, a magyar államhatár (Tisza híd) széles fogadó és rendező pályaudvarán is. A munkálatok miatt bizonyos időszakra a határmenetet bezárják, ez idő alatt a közlekedés majd kerülő útirányon történik.

Az átmeneti időszak alatt életbe lépő változások zökkenőmentes előkészítése érdekében augusztus 11-én Záhonyban tárgyaltak a Rail Cargo Hungaria Zrt., a MÁV Zrt., és az Ukrán Vasút (UZ) szakértői és pontosították a kerülő útirányon történő közlekedés technológiai hátterét. A megbeszélésen a résztvevők egyeztettek a Batyevo - Eperjeske határátmenetet érintő vágányzár miatt kiadandó áruforgalmi korlátozás (ÁFK) tartalmáról és meghirdetéséről, a vágányzár idején érvényes átadás-átvételi technológiáról, továbbá megállapításra került az államhatár - Záhony - Eperjeske szakasz kilométer távolsága is. A delegációk ismertették a kerülő útirány következtében jelentkező többletfeladatokat, és megerősítették, hogy azokat természetesen a két ország hatósági előírásai alapján fogják végrehajtani. Pontosításra került a vágányzárak ideje, amelynek értelmében Eperjeske határátmenet két alkalommal 30 majd 7 napra lesz folyamatosan lezárva. Az egyeztetésen a felmerült kérdésekre, technológiai változásokra a felek megnyugtató válaszokat adtak, majd végezetül közösen aláírták a tárgyalás jegyzőkönyvét.

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.