• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Az első sikeres út: személyzet- és gépcsere nélkül már a határon túl is

.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. február 13-án este, nem sokkal tíz után, a Ferenc-városi pályaudvarról indí-totta útnak első olyan vonatát, amely először  tette meg mozdony-, és mozdonyvezető csere nélkül a Budapest-Bécs-Budapest fordulót. Az RCH Taurusát Gáli Zoltán mozdonyvezető kollégánk vezette, akit a helyszínen vállalatunk üzemeltetési igazgatója, Salamon Béla és a projekt vezetője, Feldmann-Siklósi Szilvia személyesen üdvözölt és bocsátott útjára.

Az igazgató hangsúlyozta, az RCH számára stratégiai jelentőségű, hogy saját munkatársaival tud szolgálatot teljesíteni a határon túl is. Éppen ezért büszke arra, hogy mozdonyvezetőink közül már négyen megszerezték az ausztriai közlekedéshez szükséges jogosítványt. Salamon Béla elmondta: meggyőződése, hogy a mozdonyvezetők képesek lesznek megállni a helyüket a fokozott felelősséggel járó szolgálatokban is, hiszen felkészültek, körültekintőek és minden szükséges képességgel, szaktudással rendelkeznek. Végül jó utat és biztonságos szolgálatot kívánt.

Az 500 km-es, közel 10 órás fordulót Gáli Zoltán mozdonyvezetőnk zökkenőmentesen teljesítette. A vegyes elegyet továbbító, Budapest-Bécs viszonylatban 32 kocsiban 1800 tonnát, visszafelé 22 kocsiban 693 tonnát közlekedtető vonat fennakadások nélkül érkezett meg rendeltetési helyére. 

Az első utat napi rendszerességgel követi a többi fuvar, ahol az osztrák jogosítványt elsőként megszerző csapat többi tagja, Alföldi Attila, Prohászka Csaba Gábor és Tóth-Zsiga Gábor mozdonyvezetőink is szolgálatot teljesítenek majd. Az osztrák közforgalmú mozdonyvezetői vizsga sikeres teljesítését több hónapos nyelvi, elméleti, illetve gyakorlati képzés és vizsga előzte meg.

Az eddigi sikerekre alapozva a Rail Cargo Hungaria arra törekszik, hogy fokozatosan vonja be mozdonyvezetőit az interoperábilis képzésbe, amelynek keretében felkészíti a kollégákat az osztrák oktatásban való eredményes helytállásra és vizsgázásra. Az első mozdonyvezetői csapat képzéséről és a tapasztalatairól vállalatunk hamarosan megjelenő magazinjában részletesen beszámolunk.

A mozdonyvezető kollégáknak gratulálunk az első sikerekhez és
további balesetmentes szolgálatot kívánunk!

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.