• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Reexpediálási akadály a magyar- horvát határállomásokon

.

Horvátország 2013. július 01 jén 28. tagállamként csatlakozott az Európai Unióhoz, így a magyar-horvát határszakaszon lévő határállomások azóta belső határállomásként működnek. A csatlakozás következtében Magyarbóly, Gyékényes és Murakeresztúr határállomáson mind a magyar mind pedig a horvát vámszolgálat megszűnt, ezért ezeken a határállomásokon nem biztosítottak a reexpediálási megbízások teljesítésének hatósági feltételei.
A reexpediálási megbízáshoz kapcsolódó vámeljárásokat az általános illetékességi rendnek megfelelően kell teljesíteni, azaz a vámhivatali indítványt nem lehet a határállomáson kezdeményezni. A megváltozott feltételek jelentős többlet feladattal és költséggel járnak, hiszen a fuvarlevelet a határállomástól távol lévő vámhivatalnál kell bemutatni. A megváltozott feltételek miatt a vámeljárást igénylő reexpediálási megbízásokat a Rail Cargo Hungaria nem tudja vállalni.


Felhívjuk kedves Partnereink figyelmét, hogy úton lévő küldemények esetében az RCH – a reexpediálási megbízást adó fél értesítése mellett – a határállomásra érkezést követően a kiszolgáltatási akadályra vonatkozó előírások szerint fog eljárni. Amennyiben lehetséges, Utólagos rendelkezéssel (CIT7) kérjék a küldemények továbbítását olyan rendeltetési állomásra, ahol a vámeljárási feltételek adottak.
Javasoljuk, hogy a hatósági feltételek változása miatt a vámközreműködést is igénylő megbízásaikkal az Európai Unió külső határán működő határállomásokat bízzák meg.
Az Unión belül maradó küldemények esetében továbbra is adott az újrafeladás lehetősége.
Az esetleges kellemetlenségekért szíves megértésüket kérjük, bízunk benne, hogy minden küldemény fennakadás nélkül eljut a rendeltetési helyére.

 

pdfTájékoztató reexpediálási akadályról

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.