Sajtóközlemény: Együttműködés a Corvinus Egyetemmel

A Rail Cargo Hungaria Zrt. közreműködésével zárultak Budapesten és Pécsett a XV. Országos Esettanulmány Verseny belső fordulói

Budapest, 2014. február 21.: Eredményesen zárultak a XV. Országos Esettanulmány Verseny belső fordulói a Budapesti Corvinus Egyetemen, illetve a Pécsi Tudományegyetemen. A Corvinus Egyetem felkérésére a Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH) első alkalommal csatlakozott az eseményhez.

Az Országos Esettanulmány Verseny hazánk legnagyobb múltra visszatekintő üzleti esetmegoldó versenye, melyet hagyományosan immár 15. alkalommal a Budapesti Corvinus Egyetem EVK Szakkollégiuma szervez. A versenyzők gazdasági problémamegoldás terén mérhetik össze tudásukat. Ezt idén tovább színesítette, hogy a szervezők interakciót vittek az esetmegoldási folyamatba, és a csapatok az eset érintettjeivel is kapcsolatba léphettek további információszerzés céljából.

Az RCH-tól kapott feladatként a hallgatóknak a Rail Cargo Carrier Kft. (a Rail Cargo Group vállalatcsoport legutóbb alapított tagja) stratégiáját, illetve a csoporton belüli jövőbeli szerepét kellett kidolgozniuk. A megoldandó feladat összeállítását a Rail Cargo Hungaria a vállalatcsoport két másik tagjával, a Rail Cargo Operator Kft.-vel, illetve az Express-Interfracht Hungaria Kft.-vel közösen végezte. Mindezek mellett a vállalatcsoport a budapesti, illetve a pécsi forduló zsűrijében is képviseltette magát felsővezetői szinten, továbbá az országos verseny zsűrijében is helyet foglal majd.

A belső fordulók tapasztalatait összegezve Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke, CEO kiemelte, a vállalat büszke arra, hogy részese lehet Magyarország legszínvonalasabb esettanulmány versenyének és így több tehetséges fiatal szakmai támogatásához járulhat hozzá. Külön pozitívumként értékelte, hogy első alkalommal kapott helyet vasúti téma az esettanulmányi verseny belső fordulóin, amelyet a szervezők és a hallgatók egyaránt nagy érdeklődéssel fogadtak. Ez is bizonyítja, a fiatalok felfigyeltek a vasúti ágazatban rejlő lehetőségekre, amely innovációs szempontból is előremutató. Az eredményekkel kapcsolatban hangsúlyozta, az RCH feladatát a hallgatók jól megoldották. Szereplésük magas színvonalú, érvelésük logikus volt. Képességeiket tapasztalva a vállalat több hallgatót is szívesen bevonna sikeresen működő gyakornoki programjába. Végül hozzátette, a Rail Cargo Hungaria a jövőben is keresni fogja a Budapesti Corvinus Egyetemmel való együttműködés lehetőségeit annak érdekében, hogy minél több tehetséges hallgatót segítsen a szakmai kibontakozás útján.

A teljes sajtóközlemény pdfitt letölthető.