Sajtóközlemény: ELEK GYULA – RAIL CARGO HUNGARIA NEMZETKÖZI KÉZILABDA KUPA 2014

A Rail Cargo Hungaria Zrt. támogatásával rendezi az idén az FTC Kézilabda Szakosztálya nyári nemzetközi felkészülési tornáját. Az Elek Gyula – Rail Cargo Hungaria Nemzetközi Kézilabda Kupa helyszíne hagyományosan a ferencvárosi kézilabdázás ikonjáról elnevezett aréna, időpontja augusztus 23-24-e.

„A Rail Cargo Hungaria Zrt. bizalma töretlen az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabda-csapatában" – mondta Dr. Kovács Imre, a vasúttársaság Igazgatóságának elnöke a torna támogatásáról szólva. „Számunkra természetes döntés volt, hogy hozzájáruljunk az új szezonra való felkészüléshez, – folytatta – hiszen a csapattól, amely már annyiszor bizonyított, ismét javuló eredményeket várunk. A Rail Cargo Hungaria kedvező gazdasági eredményei lehetővé tették a torna pénzügyi támogatását, de emellett a vállalat csaknem kétezres szurkolótábora is az együttes mellett áll a felkészülési tornán ugyanúgy, ahogyan majd az új szezon rangadóin is."

Az Elek Gyula Nemzetközi Kézilabda Kupát a szakosztály tavaly hívta életre a korábban meghirdetett „Vissza a csúcsra!" tízéves programjának részeként. A kupa névadója a ferencvárosi kézilabdázás ikonja, Elek Gyula.

„Az Elek Gyula Nemzetközi Kézilabda Kupát tavaly nagy sikerrel rendeztük meg. Talán ennek is köszönhető, hogy e téren is elnyertük – évek óta – legfőbb támogatónk bizalmát, mellyel idén már az esemény névadó szponzoraként köszönthetjük. Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy töretlen bizalmuk milyen mértékű stabilitást és erkölcsi támogatást jelent szakosztályunk életében." – fejezte ki köszönetét Jeney Zsolt Ákos, az FTC Kézilabda Szakosztály elnöke.
„A szakosztály vezetősége ezzel a tornával a tavaly megkezdett hagyományt kívánja folytatni. A hazai környezetben rendezett kupával egyik célunk, hogy szurkolóinknak is megmutassuk az új idény csapatát még a tétmérkőzések kezdete előtt. Másik célunk a csapat nyári felkészülésének hatékony elősegítése azáltal, hogy a játékosok és a szakmai stáb hazai környezetben, nemzetközi szintű csapatok ellen tud készülni az őszi feladatokra, ezen belül is a kiemelten fontos BL-selejtezőre. Remélem, hogy a nagy nézőszám mellett ismét egy jó hangulatú és izgalmas hétvége elé nézünk!" – zárta gondolatait a szakosztály-elnök.

„Szeretnénk minél jobb teljesítményt nyújtani a hazai rendezésű tornánkon, de a csúcsformánkat szeptember harmadik hétvégéjére kívánjuk elérni. Az érkező csapatokat többé-kevésbé ismerjük. A Baia Mare együttesét már látjuk ezen a héten játszani, a Siófokot nem kell bemutatni, a szerb bajnok viszont ismeretlen számomra. Komoly taktikai előkészítés azért nem lesz a kupa előtt, de a nagybányai torna tapasztalatait hasznosítva szeretnénk tovább csiszolódni. Azon leszünk, hogy jól sikerüljön ez az augusztusi hétvége a Népligetben." – nyilatkozta Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője.

„Ez a hazai rendezésű torna is a Bajnokok Ligája-selejtezőjére való felkészülésünket szolgálja. Nagyon fontos számunkra, hogy végre itthon játszhatunk. Amikor a Siófokot fogadta csapat a Népligetben, akkor sokan a válogatottban voltunk. Biztosan megint jó lesz a hazai pálya hangulata. Reméljük, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzéseinkre. Habár felkészülési torna lesz, de mi mindenképp szeretnénk ismét megnyerni a kupát." – válaszolt Szucsánszki Zita, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatkapitánya.

A hétvégi tornán négy csapat küzd meg a kupáért: a román Baia Mare, a szerb Kragujevac, a Siófok KC-Galerius Fürdő, valamint az FTC-Rail Cargo Hungaria. Hat mérkőzést játszanak majd az együttesek, négyet szombaton, kettőt pedig vasárnap.

ELEK GYULA NEMZETKÖZI KÉZILABDA KUPA 2014

Időpont: 2014. augusztus 23-24. (szombat-vasárnap)
Helyszín: Elek Gyula Aréna

A sajtóközlemény teljes tartalma pdfmegtekinthető ezen a linken.