• Sajtószoba - Rail Cargo Hungária
  • Sajtószoba -- Rail Cargo Hungária

Tájékoztató az SZMGSZ 2015. július 1-jei változásáról

.

Az OSzZsD (Vasutak Együttműködési Szervezete) az SZMGSZ (Nemzetközi Vasúti Árufuvarozási Megállapodás) komplex módosításáról határozott, amely 2015. július 1-jétől lép hatályba.

Átmeneti időszakra vonatkozóan rendelkezések nem kerülnek bevezetésre, ennek értelmében 2015. június 30-ig megkötött fuvarozási szerződésekre a 2014. július 1-jétől hatályos szövegű SZMGSZ Megállapodás, a komplex módosítások 2015. július 1-jei hatálybalépését követően pedig az új rendelkezések vonatkoznak.

Tájékoztató levelünk pdfezen a linken tekinthető meg.

Segédlet az SZMGSZ pdffuvarlevél kitöltéséhez

 

Sikeres próbaút Szlovéniából Magyarországra a Rail Cargo Group vonatával és Siemens Vectron mozdonnyal

.

A Rail Cargo Group tehervonata az innovatív Siemens Vectron mozdony vontatásában sikeresen teljesítette közel 650 km hosszú délkelet-európai próbaútját. A szlovéniai Sežanából Horvátországon át a magyarországi Rail Cargo Terminal - BILK kombiterminálig tartó szakaszon a Rail Cargo Group hetente már két vonatpárt közlekedtet.

2015 06 15 Vectron bilk2Nagy teljesítmény
A Vectron mozdony a vonattal problémamentesen tette meg a teljes szakaszt a határokon át, így bizonyítva képességeit. A Budapestre beérkező vonatot és Arnulf Wolframot, a Siemens AG Österreich mobilitás vezetőjét a célállomáson Georg Kasperkovitz, a Rail Cargo Group Igazgatóságának tagja fogadta.

„A határokon átívelő, mozdonycsere nélkül végzett vasúti árufuvarozás rövidebb szállítási időt és nagyobb pontosságot eredményez. A Rail Cargo Group nagy hangsúlyt fektet az új, jövőorientált technológiák tesztelésére és az azokba való befektetésbe. Különösen értékesek azok a tapasztalatok, amelyeket az innovatív vasúti járművekkel szerzünk valós üzemeltetési feltételek mellett. Elsődleges célunk az eszközök élettartamának figyelembe vételével a költséghatékony, megbízható és biztonságos üzemeltetés. Ezért használtuk ki a lehetőséget, hogy letesztelhessünk egy újdonságot: a Siemens Vectronját. Az új mozdony teljesítménye a Szlovénián, Horvátországon és Magyarországon át közlekedő próbavonatnál lenyűgöző volt." – hangsúlyozta Georg Kasperkovitz.

A sajtóközlemény teljes tartalma pdfmegtekinthető ezen a linken.

 

Erdészek és vasutasok összefogása a környezetért

.

Magyarország piacvezető vasúti árufuvarozó vállalata, a Rail Cargo Hungaria Zrt. és partnere, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. a környezettudatos gondolkodás jegyében közösen szerveztek hulladékgyűjtési akciót a devecseri erdőgazdaság területén. Az összefogás is hangsúlyozza a két társaság filozófiáját: mindannyian tehetünk környezetünkért.

Bakonyerdo RCH hulladekgyujtesAz eseményen részt vett Varga László, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatója, valamint dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke, CEO is. A program keretében az erdészeti társaság munkatársai és vasutasok közösen szedték össze az eldobott szemetet a devecseri erdőben, hogy együtt tisztább környezetet teremtsenek, mely jól tükrözi az erdőgazdaság szlogenjét, miszerint „Mindenünk a természet!"

A vasútvállalat immár második alkalommal vesz részt hasonló, közösségformáló akcióban – azzal a nem titkolt céllal, hogy a „Szedd magad! – tiszta erdeinkért, tiszta környezetért" elnevezésű megmozdulás hagyományteremtő lesz, és a jövő generációi számára is élhetőbb világot teremt. A Rail Cargo Hungaria egyik alapértéke a környezettudatosság: a társaság a vasúti árufuvarozás során nagy figyelmet fordít a környezetterhelés csökkentésére, a környezetszennyezés megelőzésére, az élővilág védelmére és a fenntartható fejlődés biztosítására. A vasúti árufuvarozás lényegesen kevesebb CO2-kibocsátással jár, mint például a közúti fuvarozás. Mindemellett a mindennapos irodai működéshez kapcsolódó zöld programokat is rendszeresen hirdet a vállalat, amelyeket a 2014-ben bevezetett Környezetközpontú Irányítási Rendszer strukturált módon valósít meg.

A sajtóközlemény teljes tartalma pdfmegtekinthető ezen a linken

 

12. alkalommal nyert Nemzeti Bajnokságot az FTC-Rail Cargo Hungaria!

.

2015. május 14-én Győrben 2007 után ismét kezében tarthatta az FTC női kézilabdacsapata az aranyérmet. A női élvonalbeli kézilabda-bajnokságban a Győr ellen zajló szoros küzdelem 27-25-ös eredménnyel zárult. A zöld-fehérek immár 12. alkalommal szerezték meg a bajnoki címet a klub történetében.

Foto fradiElek Gábor, a többször is emberhátrányban játszó FTC-Rail Cargo Hungaria edzője a mérkőzés végén így nyilatkozott: „Nagyon nehéz ezekben a pillanatokban bármit mondani. Köszönöm a csapatnak és azoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt a bajnoki címet elérjük, és átéljük ezt a mással össze nem hasonlítható boldogságot."

A bajnok FTC-Rail Cargo Hungaria csapatának tagjai: Cifra Anita, Faluvégi Dorottya, Ferenczi Annamária, Háfra Noémi, Hlogyik Petra, Kocsis Ágnes, Kőhalmi Erika, Kovacsicz Mónika, Lukács Viktória, Mészáros Rea Réka, Mód Noémi, Monori Orsolya, Pena Nerea, Soós Viktória, Szamoránsky Piroska, Szarka Adrienn, Szikora Melinda, Szucsánszki Zita, Tomasevic Katarina, Tomori Zsuzsanna, Tóth Melinda, Vérten Orsolya

Az FTC női kézilabda-csapatának bajnoki aranyérmes évei: 1966, 1968, 1969, 1971, 1994, 1995, 1996, 1997, 2000, 2002, 2007.

A Rail Cargo Hungaria minden munkatársa nevében szívből gratulál a csapatnak, és további szép sikereket kíván!

 (Fotó: Fradi)

Transport logistic – 2015-ben is a Rail Cargo Hungaria részvételével

.

2015. május 5-8.: A Rail Cargo Hungaria Zrt. az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan az idén is részt vett a müncheni transport logistic vásáron. A 124 ország közel 55 000 látogatójának részvételével immár 15. alkalommal megrendezett kiállításon 2050 cég mellett a piacvezető magyar árufuvarozási vállalat is bemutatta szolgáltatási palettáját, újdonságait. TL 1A világ legnagyobbjaként számon tartott logisztikai vásár kiváló lehetőséget nyújt a közúti, vasúti, vízi és légi árufuvarozó, valamint az e területet támogató informatikai cégeknek a partnerkapcsolatok ápolására. Hogy ezt a magyar piaci szereplők is így értékelik, azt alátámasztja a tény, hogy jelentősen nőtt a Magyarországról ide látogatók száma.

TL 2Hazai színtéren
A HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület standján immár második alkalommal társkiállítóként vett részt a Rail Cargo Hungaria. A Magyarország legjelentősebb vasúti, ágazati szereplőit egyesítő közös kiállítótér kiváló lehetőségeket kínált a nemzetközi és hazai szintű szakmai tárgyalások lebonyolítására.

A vásár második napján a magyar vállalatok fogadásra invitálták ügyfeleiket. A társaságok vezetőinek rövid, az együttműködés fontosságát hangsúlyozó köszöntőit követően kötetlen beszélgetés alakult ki a kiállítók és partnereik nagy számban megjelent képviselői között. A Rail Cargo Hungaria 11 résztvevő munkatársa a négy nap során sok ügyféllel erősítette meg, illetve frissítette fel a kapcsolatot.

TL 3Rail Cargo Group – innovatív vasúti árufuvarozás
A Rail Cargo Hungaria természetesen ausztriai anyavállalata, a Rail Cargo Group standján is folyamatosan jelen volt. A konszern az idén egy különlegességgel készült a látogatók számára: a szabadtéri területen partnerével, az Innofreighttel közösen bemutatták legújabb fejlesztésű vagonjaikat, az új rakodási lehetőségeket. A vasútvállalat munkatársai tudják: a folyamatos megújulás szükségességét a folyamatosan változó, fejlődő piacok és ügyféligények igazolják.

TL 4A kiállításon mutatták be először Antwerpen Shuttle néven a vállalatcsoport legújabb – május 4-én indult – forgalmát, az Ausztriát Belgiummal hetente háromszor összekötő járatot. A Linzből induló vonatok célállomása főként az antwerpeni kikötő, de emellett Zeebrugge városába és Belgium más gazdasági régióiba is szerveznek járatokat.

Mind a magyar, mind az osztrák résztvevők visszaigazolták a szervezők tapasztalatait: az idei vásár intenzívebb volt, több partnert vonzott, mint korábban. Ezért a vállalatcsoport számára hosszú távon is hasznos, jelentős a transport logistic, amelyet legközelebb 2017. május 9-12-én rendeznek majd meg Münchenben.

 

Sajtóközlemény: Új, innovatív vasúti fuvarozási technológia

.

Számos áruféleség számára az eddigieknél gyorsabb, tisztább, és áttekinthetőbb árukezelést tesz lehetővé az az új vasúti fuvarozási technológia, amelyet Magyarországon először sajtótájékoztatón mutatott be Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, CEO közösen a technológiát kifejlesztő Innofreight vállalat vezetőjével, Wanke Pussettel. Az eseményen részt vettek a Rail Cargo Austria AG, a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (KEFAG) és az osztrák Papierholz Austria GmbH vezető képviselői is.
Az Európa-szerte újdonságnak számító InnoWaggon számos szabadalmi bejelentéssel védett, könnyűszerkezetű, univerzálisan alkalmazható 80 lábas konténerkocsi. A konténerek befogadóképessége 46,4 köbméter, a konténereket szállító kocsik maximális terhelhetősége 54 tonna. A technológia a hagyományos árukezeléshez képest csaknem a felére rövidítheti a be- illetve kirakodási időt.

A sajtóközlemény teljes szövege pdfmegtekinthető itt