• Sajtószoba - Rail Cargo Hungária
  • Sajtószoba -- Rail Cargo Hungária

Rail Cargo Hungaria: sikeresen zárult a cukorrépa kampány

.

A Magyar Cukor Zrt. megbízásából a 2014. szeptember 8-án induló, 123 napig tartó kampányban a Rail Cargo Hungaria Zrt. több mint 650 ezer tonna cukorrépát továbbított Kaposvárra. A kampány január 8-án zárult.

A vasútvállalatnak a kampány időszakában minden korábbihoz képest több kedvezőtlen körülménnyel, kihívással – esőzés, vágányzárak és balesetek – kellett szembenéznie, de a kollégák felkészült, összehangolt csapatmunkájának köszönhetően a vállalat sikeresen kezelte a helyzeteket.

A vasúttársaság számára az idei cukorrépa-kampány fontos hozadéka, hogy a Magyar Cukor Zrt. a korábbiakhoz képest 20%-kal tovább növelte megbízásaink arányát a közúttal szemben, így a megrendelések 80%-át már a Rail Cargo Hungaria teljesíti.

Megváltoztak a Rail Cargo Hungaria Zrt. e-mail címei

.

Ezúton felhívjuk partnereink szíves figyelmét, hogy a Rail Cargo Group Európa-szerte egységesítette a vállalatcsoport tagjainál az e-mail címeket com végződésűre az alábbiak szerint: keresztnev.csaladnev@railcargo.com. Ez a teljes konszernt érinti, így 2015. január 5-től a Rail Cargo Hungariát is.
Egy meghatározott ideig – az átállás idejére – a korábbi e-mail címekre küldött leveleket a rendszer automatikusan továbbítja az új címekre, így a változás nem okoz fennakadást.

Karitatív fuvart vállalt a Rail Cargo Hungaria karácsonykor

.

A Rail Cargo Hungaria is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amellyel a szegénységben élő moldovai gyerekek ajándékhoz juthattak karácsonykor.
Jótékonysági fuvart szervezett a TTS Transterminal Rail, amely Svájc¬ból indulva juttatott el karácsonyi csomagokat Moldovában élő gye¬rekeknek. A Rail Cargo Austria mellett a Rail Cargo Hungaria is vállalta, hogy fuvardíjmentesen szállítja tovább a kocsit. A magyar vasútvállalat Magyarország területén, Biharkeresztesig továbbította a szerelvényt. A csomagok szegénységben élő gyermekekhez jutottak el és tették szebbé számukra az ünnepet. A Rail Cargo Hungaria ezzel a karitatív megmozdulással járult hozzá ahhoz, hogy minél több gyermek otthonába ünnepi han¬gulat és vidámság költözzön.

GIFT projekt: zöld árufuvarozási folyosók jönnek létre

.

Tíz délkelet-európai ország több mint egy tucat projektpartnerének részvételével Budapesten megtartották a Green Intermodal Freight Transport (GIFT) projekt zárókonferenciáját.

A szakemberek megállapították, hogy teljesültek a GIFT projekt célkitűzései: a hatékony zöld közlekedési folyosók létrehozása érdekében létrejött egy a délkelet-európai térség egészét lefedő innovatív és integrált útvonaltérkép, a program eredményesen népszerűsítette a fenntartható fuvarozási módokat, és ösztönözte a gazdaság szereplőit a zöld fuvarozási megoldások alkalmazására.
A tanácskozáson megalakult a Nemzetközi Zöld Árufuvarozási Klaszter. Az együttműködés – amelyhez az elsők között csatlakozott a Rail Cargo Hungaria Zrt. – nyitva áll minden fuvarozó és szállítmányozó társaság előtt, amely ökológiai lábnyomának csökkentésére törekszik.

A sajtóközlemény teljes szövege pdfmegtekinthető ezen a linken.

Ösztöndíjakat adott át a Rail Cargo Hungaria Zrt. a Budapesti Osztrák Iskola legtehetségesebb tanulóinak

.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. 2011-ben indított Tanulmányi Ösztöndíjprogramjával 5 tanéven keresztül támogatja a Budapesti Osztrák Iskola legkiemelkedőbb diákjait. A projekt a vasútvállalat számára a hagyományosan jó osztrák-magyar gazdasági és kulturális partnerség megerősítését jelenti.

Az intézménnyel kötött megállapodás fontos lépéseként a vállalat a 2014/15-ös tanévben immár hét tanuló tanulmányait támogatja. Az okleveleket ünnepélyes keretek között Dr. Wolfgang Waldner budapesti osztrák nagykövet és Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke adták át november 5-én a Budapesti Osztrák Iskolában.

A sajtóközlemény teljes tartalma pdfmegtekinthető ezen a linken.