• Sajtószoba - Rail Cargo Hungária
  • Sajtószoba -- Rail Cargo Hungária

Elindult a 25 000. irányvonat Ingolstadtba az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-től

.

Győr, 2015. március 9.: elindult az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. (AHM) győri gyárából a 25 000. irányvonat Ingolstadtba a DB Schenker Rail Hungaria közreműködésével. A szerelvényt Győrtől ezúttal is a Rail Cargo Hungaria (RCH) továbbította. Az esemény a vasútvállalatok és a gyár nagy múltra visszatekintő partneri kapcsolatának szimbolikus megerősítése.

25000 iranyvonat 16Az AUDI győri gyárából a DB Schenker Rail Hungaria mozdonya vontatta ki a szerelvényt az állomásra, ahol a vontató járművet az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabda-csapatát ábrázoló mozdonyra cserélték a különleges alkalomra való tekintettel. A vonatot a DB Schenker Rail Hungaria képviseletében Németh Nándor ügyvezető adta át, az RCH részéről Horváth Ottó üzemeltetési igazgató várta.

Az autógyár elkötelezett a környezetkímélő vasúti fuvarozás iránt, és ebben a Rail Cargo Hungaria már mintegy 19 éve partnere. A vállalat az alkatrészeket és a kész motorokat egyaránt vasúton fuvaroztatja a Hegyeshalom-Győr vonalon a Rail Cargo Hungariával, ezáltal jelentősen csökkentve a környezetterhelést.

A sajtóközlemény teljes szövege pdfmegtekinthető itt

 

Tájékoztató – vágányzár a 80c számú vasútvonalon

.

Tisztelt Partnerünk!

A MÁV Zrt. értesítése alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy pálya-felújítási munkálatok miatt a 80c számú vasútvonalon Bodrogkeresztúr – Olaszliszka-Tolcsva állomások között 2015. április 09-től 2015. július 11-ig a vonatforgalom kizárásra kerül. Ennek értelmében a jelzett időben Sátoraljaújhely – Slovenske Mesto határátmenetben a vasúti közlekedés nem lehetséges.

Kérjük, hogy az említett korlátozást fuvarjaik tervezésénél szíveskedjenek figyelembe venni.

A korlátozás okozta kellemetlenségekért szíves megértésüket kérjük.

pdfTájékoztató levél a vágányzárról

Rail Cargo Hungaria: sikeresen zárult a cukorrépa kampány

.

A Magyar Cukor Zrt. megbízásából a 2014. szeptember 8-án induló, 123 napig tartó kampányban a Rail Cargo Hungaria Zrt. több mint 650 ezer tonna cukorrépát továbbított Kaposvárra. A kampány január 8-án zárult.

A vasútvállalatnak a kampány időszakában minden korábbihoz képest több kedvezőtlen körülménnyel, kihívással – esőzés, vágányzárak és balesetek – kellett szembenéznie, de a kollégák felkészült, összehangolt csapatmunkájának köszönhetően a vállalat sikeresen kezelte a helyzeteket.

A vasúttársaság számára az idei cukorrépa-kampány fontos hozadéka, hogy a Magyar Cukor Zrt. a korábbiakhoz képest 20%-kal tovább növelte megbízásaink arányát a közúttal szemben, így a megrendelések 80%-át már a Rail Cargo Hungaria teljesíti.

Megváltoztak a Rail Cargo Hungaria Zrt. e-mail címei

.

Ezúton felhívjuk partnereink szíves figyelmét, hogy a Rail Cargo Group Európa-szerte egységesítette a vállalatcsoport tagjainál az e-mail címeket com végződésűre az alábbiak szerint: keresztnev.csaladnev@railcargo.com. Ez a teljes konszernt érinti, így 2015. január 5-től a Rail Cargo Hungariát is.
Egy meghatározott ideig – az átállás idejére – a korábbi e-mail címekre küldött leveleket a rendszer automatikusan továbbítja az új címekre, így a változás nem okoz fennakadást.

Karitatív fuvart vállalt a Rail Cargo Hungaria karácsonykor

.

A Rail Cargo Hungaria is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amellyel a szegénységben élő moldovai gyerekek ajándékhoz juthattak karácsonykor.
Jótékonysági fuvart szervezett a TTS Transterminal Rail, amely Svájc¬ból indulva juttatott el karácsonyi csomagokat Moldovában élő gye¬rekeknek. A Rail Cargo Austria mellett a Rail Cargo Hungaria is vállalta, hogy fuvardíjmentesen szállítja tovább a kocsit. A magyar vasútvállalat Magyarország területén, Biharkeresztesig továbbította a szerelvényt. A csomagok szegénységben élő gyermekekhez jutottak el és tették szebbé számukra az ünnepet. A Rail Cargo Hungaria ezzel a karitatív megmozdulással járult hozzá ahhoz, hogy minél több gyermek otthonába ünnepi han¬gulat és vidámság költözzön.