• Sajtószoba - Rail Cargo Hungária
  • Sajtószoba -- Rail Cargo Hungária

Sajtóközlemény: Együttműködés a Corvinus Egyetemmel

.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. közreműködésével zárultak Budapesten és Pécsett a XV. Országos Esettanulmány Verseny belső fordulói

Budapest, 2014. február 21.: Eredményesen zárultak a XV. Országos Esettanulmány Verseny belső fordulói a Budapesti Corvinus Egyetemen, illetve a Pécsi Tudományegyetemen. A Corvinus Egyetem felkérésére a Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH) első alkalommal csatlakozott az eseményhez.

Az Országos Esettanulmány Verseny hazánk legnagyobb múltra visszatekintő üzleti esetmegoldó versenye, melyet hagyományosan immár 15. alkalommal a Budapesti Corvinus Egyetem EVK Szakkollégiuma szervez. A versenyzők gazdasági problémamegoldás terén mérhetik össze tudásukat. Ezt idén tovább színesítette, hogy a szervezők interakciót vittek az esetmegoldási folyamatba, és a csapatok az eset érintettjeivel is kapcsolatba léphettek további információszerzés céljából.

Az RCH-tól kapott feladatként a hallgatóknak a Rail Cargo Carrier Kft. (a Rail Cargo Group vállalatcsoport legutóbb alapított tagja) stratégiáját, illetve a csoporton belüli jövőbeli szerepét kellett kidolgozniuk. A megoldandó feladat összeállítását a Rail Cargo Hungaria a vállalatcsoport két másik tagjával, a Rail Cargo Operator Kft.-vel, illetve az Express-Interfracht Hungaria Kft.-vel közösen végezte. Mindezek mellett a vállalatcsoport a budapesti, illetve a pécsi forduló zsűrijében is képviseltette magát felsővezetői szinten, továbbá az országos verseny zsűrijében is helyet foglal majd.

A belső fordulók tapasztalatait összegezve Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke, CEO kiemelte, a vállalat büszke arra, hogy részese lehet Magyarország legszínvonalasabb esettanulmány versenyének és így több tehetséges fiatal szakmai támogatásához járulhat hozzá. Külön pozitívumként értékelte, hogy első alkalommal kapott helyet vasúti téma az esettanulmányi verseny belső fordulóin, amelyet a szervezők és a hallgatók egyaránt nagy érdeklődéssel fogadtak. Ez is bizonyítja, a fiatalok felfigyeltek a vasúti ágazatban rejlő lehetőségekre, amely innovációs szempontból is előremutató. Az eredményekkel kapcsolatban hangsúlyozta, az RCH feladatát a hallgatók jól megoldották. Szereplésük magas színvonalú, érvelésük logikus volt. Képességeiket tapasztalva a vállalat több hallgatót is szívesen bevonna sikeresen működő gyakornoki programjába. Végül hozzátette, a Rail Cargo Hungaria a jövőben is keresni fogja a Budapesti Corvinus Egyetemmel való együttműködés lehetőségeit annak érdekében, hogy minél több tehetséges hallgatót segítsen a szakmai kibontakozás útján.

A teljes sajtóközlemény pdfitt letölthető.

Tájékoztatás Hidasnémeti határállomás időszakos bezárásáról

.

Tisztelt Partnerünk!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy Hidasnémeti határállomás 2014.04.07. - 05.31. között építési munkálatok, illetve hídfelújítás miatt zárva lesz. Ezen időszakra a Rail Cargo Hungaria üzemi elterelést nem vezet be, a bezárás ideje alatt Sátoraljaújhely határátmeneten keresztül történő ki -és belépések javasoltak. Sátoraljaújhelyen max. 1750 bruttó tonnával engedélyezett a belépés.

Ebben az időszakban Sátoraljaújhely állomás 0-24 órában nyitva tart, így várhatóan az átterelt forgalmakat zavartalanul tuja bonyolítani.

Amennyiben Önöknek az említett időszakban az átlagosnál nagyobb mennyiségű, vagy sürgős, a torlódásokat mindenképpen elkerülendő forgalma várható, Bánréve és Szob határátmenetekre javasoljuk forgalmaik átterelését.

Kérjük, hogy a fenti információkat fuvarjaik tervezésekor szíveskedjenek figyelembe venni, és a kerülő útirányra a megfelelő fuvardíjakat az E-Freight alkalmazás Kedvezmények kezelése modul segítségével, illetve a Rail Cargo Hungaria illetékes kereskedelmi ügyintézőjénél szíveskedjenek megkérni.

Szíves türelmüket és megértésüket ezúton is köszönjük.

A tájékoztató levél pdfmegtekinthető itt.

Kocsihasználati díj

.

Tisztelt Partnerünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Rail Cargo Hungaria Zrt. (továbbiakban: RCH) Albánia, Bulgária, , Görögország, Macedónia, Montenegró és Törökország rendeltetéssel futó forgalomban 2014. március 1-től az RCH tulajdonú, továbbá az RCH üzemeltetésében lévő vasúti kocsiban feladott küldeményeket abban az esetben veszi fel, illetve át fuvarozásra, amennyiben a fuvar - magyar vonali - költségviselője vállalja a jelen levelünkben meghirdetett kocsihasználati díj megfizetését és ezt:

A tájékoztató levelünk teljes szövegét pdfitt tekintheti meg

Vágányzár Békéscsaba állomáson

.

Tisztelt Partnerünk!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a MÁV Pályavasút értesítése alapján Békéscsaba állomáson és a térségben jelentős átépítési munkálatok kezdődnek 2014-ben, s az egész évben folyamatos zavartatások, korlátozások várhatóak. Ez érinti a helyi feladásokat, leadásokat, de kedvezőtlen hatással lesz a Curtici határátmenetben lezajló közlekedésre is, ahol várhatóan szintén jelentős zavartatást fog generálni.

Első lépésként 2014.02.28. 22:00 órától 2014. 03.03. 4:00 óráig teljes kizárásos vágányzár lesz Békéscsabán, amely időszakban áthaladni sem lehet az állomáson. Ez időszak után Békéscsabán a kivitelező tervei szerint 4 forgalmi vágány marad a személyvonatok, illetve a tehervonatok részére. A teherforgalmat azonban továbbra is nehezíteni fogja az, hogy az építési munkálatokhoz érkező küldeményeket (sín, kő, vasbeton) is ezekre a vágányokra tervezik érkeztetni.

További probléma lesz, hogy a Murony-Békéscsaba közötti vonalszakasz átépítése folytatódik, és éjszakánként folytatódni fognak a 2-3 órás vágányzárak.

A vágányzárról 14005 számmal ÁFK került kiadásra, amely pdfmegtekinthető itt:

Kérjük, hogy a fenti korlátozásokat fuvarjaik tervezésekor szíveskedjenek figyelembe venni.
Amennyiben az RCH újabb információkhoz jut, arról természetesen tájékoztatjuk Ügyfeleinket.

Üdvözlettel,

Rail Cargo Hungaria Zrt.

Sajtóközlemény: Uniós támogatásból megvalósított életmódprogramok

.

Uniós támogatásból megvalósított egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a Rail Cargo Hungaria Zrt-nél

A Rail Cargo Hungaria Zrt. 6 538 690 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert „Egészségfejlesztő programok a Rail Cargo Hungaria Zrt. munkavállalói számára" című pályázatával az Új Széchenyi Terv „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek" elnevezésű pályázatán. A támogatás 100%-ban finanszírozta a 2013 folyamán zajló projektet.

A többi között Záhonyban, Miskolcon, Velencén és Gödöllőn megvalósult programok keretében a vállalat csaknem 300 munkavállalója vett részt életvezetési kompetenciákkal, stresszkezeléssel, egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgásra szoktatással kapcsolatos rendezvényeken, illetve elsősegélynyújtáson.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. az európai vasúti árufuvarozás egyik vezető logisztikai és szállítási vállalatcsoportjának, a Rail Cargo Groupnak kiemelkedően fontos tagja. A híd szerepét tölti be a közép-kelet-európai régióban, amelyre a Rail Cargo Grouppal közösen egyedülálló szakmai tudása, innovatív logisztikai megoldásai teszik alkalmassá. Megrendelői ellátási láncát megbízhatóan, költséghatékony és környezetbarát módon, stratégiai partnerségre törekedve optimalizálja.
A társaság meggyőződése, hogy a piaci versenyben az a résztvevő fog kiemelkedni a jövőben, amely odafigyel és törődik emberi erőforrásaival, hiszen a hosszú távú sikerek záloga a tapasztalt, jól képzett és motivált munkaerő. A Rail Cargo Hungaria ezért fontosnak tartja a fejlesztést, a magánélet és munka egyensúlyának megtartását, valamint a munkavállalók lelki és testi egészségét.
Az európai uniós forrásból megvalósított egészségre nevelő és szemléletformáló program célja a munkavállalók egészségügyi és az életminőség javításával kapcsolatos ismereteinek bővítése volt. Ennek érdekében a projekt 12 hónapos időtartama alatt többek között egészséges táplálkozással, stresszkezeléssel, életvezetési kompetenciákkal, rendszeres testmozgásra szoktató, és elsősegélynyújtással kapcsolatos programok kerültek megvalósításra előadások, csoportfoglalkozások, klubok formájában.

A teljes sajtóközlemény pdfitt letölthető.

Új nevet kapott a BILK: Rail Cargo Terminal – BILK Zrt.

.

A BILK Kombiterminál Zrt. 2013. október 15-i hatállyal kezdeményezte a Cégbíróságon a társaság nevének megváltoztatását Rail Cargo Terminal – BILK Fejlesztő és Üzemeltető Zártkörűen Működő Részvénytársaságra (rövidített név: Rail Cargo Terminal – BILK Zrt.).

Egyidejűleg a székhely címében az utca jelölésére eddig használt „u." megnevezés is módosul: 1239 Budapest, Európa utca 4. A társaság egyéb adatai – adószám, cégjegyzék szám, bankszámlaszámai – változatlanok.

Mindezek alapján tehát a fennálló szerződések változatlan tartalmúak, a névváltozás figyelembevételével azok nem módosulnak a fentieken kívül. A társaság kéri partnereit, hogy a 2013. október 30-i dátummal kezdődően keltezett számlákban, szerződésekben már a „Rail Cargo Terminal – BILK Zrt." új nevet és új címet használják és fogadják be a társaság által új néven kiállított számlákat, dokumentumokat.