• Sajtószoba - Rail Cargo Hungária
  • Sajtószoba -- Rail Cargo Hungária

12. alkalommal nyert Nemzeti Bajnokságot az FTC-Rail Cargo Hungaria!

.

2015. május 14-én Győrben 2007 után ismét kezében tarthatta az FTC női kézilabdacsapata az aranyérmet. A női élvonalbeli kézilabda-bajnokságban a Győr ellen zajló szoros küzdelem 27-25-ös eredménnyel zárult. A zöld-fehérek immár 12. alkalommal szerezték meg a bajnoki címet a klub történetében.

Foto fradiElek Gábor, a többször is emberhátrányban játszó FTC-Rail Cargo Hungaria edzője a mérkőzés végén így nyilatkozott: „Nagyon nehéz ezekben a pillanatokban bármit mondani. Köszönöm a csapatnak és azoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt a bajnoki címet elérjük, és átéljük ezt a mással össze nem hasonlítható boldogságot."

A bajnok FTC-Rail Cargo Hungaria csapatának tagjai: Cifra Anita, Faluvégi Dorottya, Ferenczi Annamária, Háfra Noémi, Hlogyik Petra, Kocsis Ágnes, Kőhalmi Erika, Kovacsicz Mónika, Lukács Viktória, Mészáros Rea Réka, Mód Noémi, Monori Orsolya, Pena Nerea, Soós Viktória, Szamoránsky Piroska, Szarka Adrienn, Szikora Melinda, Szucsánszki Zita, Tomasevic Katarina, Tomori Zsuzsanna, Tóth Melinda, Vérten Orsolya

Az FTC női kézilabda-csapatának bajnoki aranyérmes évei: 1966, 1968, 1969, 1971, 1994, 1995, 1996, 1997, 2000, 2002, 2007.

A Rail Cargo Hungaria minden munkatársa nevében szívből gratulál a csapatnak, és további szép sikereket kíván!

 (Fotó: Fradi)

Transport logistic – 2015-ben is a Rail Cargo Hungaria részvételével

.

2015. május 5-8.: A Rail Cargo Hungaria Zrt. az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan az idén is részt vett a müncheni transport logistic vásáron. A 124 ország közel 55 000 látogatójának részvételével immár 15. alkalommal megrendezett kiállításon 2050 cég mellett a piacvezető magyar árufuvarozási vállalat is bemutatta szolgáltatási palettáját, újdonságait. TL 1A világ legnagyobbjaként számon tartott logisztikai vásár kiváló lehetőséget nyújt a közúti, vasúti, vízi és légi árufuvarozó, valamint az e területet támogató informatikai cégeknek a partnerkapcsolatok ápolására. Hogy ezt a magyar piaci szereplők is így értékelik, azt alátámasztja a tény, hogy jelentősen nőtt a Magyarországról ide látogatók száma.

TL 2Hazai színtéren
A HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület standján immár második alkalommal társkiállítóként vett részt a Rail Cargo Hungaria. A Magyarország legjelentősebb vasúti, ágazati szereplőit egyesítő közös kiállítótér kiváló lehetőségeket kínált a nemzetközi és hazai szintű szakmai tárgyalások lebonyolítására.

A vásár második napján a magyar vállalatok fogadásra invitálták ügyfeleiket. A társaságok vezetőinek rövid, az együttműködés fontosságát hangsúlyozó köszöntőit követően kötetlen beszélgetés alakult ki a kiállítók és partnereik nagy számban megjelent képviselői között. A Rail Cargo Hungaria 11 résztvevő munkatársa a négy nap során sok ügyféllel erősítette meg, illetve frissítette fel a kapcsolatot.

TL 3Rail Cargo Group – innovatív vasúti árufuvarozás
A Rail Cargo Hungaria természetesen ausztriai anyavállalata, a Rail Cargo Group standján is folyamatosan jelen volt. A konszern az idén egy különlegességgel készült a látogatók számára: a szabadtéri területen partnerével, az Innofreighttel közösen bemutatták legújabb fejlesztésű vagonjaikat, az új rakodási lehetőségeket. A vasútvállalat munkatársai tudják: a folyamatos megújulás szükségességét a folyamatosan változó, fejlődő piacok és ügyféligények igazolják.

TL 4A kiállításon mutatták be először Antwerpen Shuttle néven a vállalatcsoport legújabb – május 4-én indult – forgalmát, az Ausztriát Belgiummal hetente háromszor összekötő járatot. A Linzből induló vonatok célállomása főként az antwerpeni kikötő, de emellett Zeebrugge városába és Belgium más gazdasági régióiba is szerveznek járatokat.

Mind a magyar, mind az osztrák résztvevők visszaigazolták a szervezők tapasztalatait: az idei vásár intenzívebb volt, több partnert vonzott, mint korábban. Ezért a vállalatcsoport számára hosszú távon is hasznos, jelentős a transport logistic, amelyet legközelebb 2017. május 9-12-én rendeznek majd meg Münchenben.

 

Sajtóközlemény: Új, innovatív vasúti fuvarozási technológia

.

Számos áruféleség számára az eddigieknél gyorsabb, tisztább, és áttekinthetőbb árukezelést tesz lehetővé az az új vasúti fuvarozási technológia, amelyet Magyarországon először sajtótájékoztatón mutatott be Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, CEO közösen a technológiát kifejlesztő Innofreight vállalat vezetőjével, Wanke Pussettel. Az eseményen részt vettek a Rail Cargo Austria AG, a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (KEFAG) és az osztrák Papierholz Austria GmbH vezető képviselői is.
Az Európa-szerte újdonságnak számító InnoWaggon számos szabadalmi bejelentéssel védett, könnyűszerkezetű, univerzálisan alkalmazható 80 lábas konténerkocsi. A konténerek befogadóképessége 46,4 köbméter, a konténereket szállító kocsik maximális terhelhetősége 54 tonna. A technológia a hagyományos árukezeléshez képest csaknem a felére rövidítheti a be- illetve kirakodási időt.

A sajtóközlemény teljes szövege pdfmegtekinthető itt

Elindult a 25 000. irányvonat Ingolstadtba az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-től

.

Győr, 2015. március 9.: elindult az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. (AHM) győri gyárából a 25 000. irányvonat Ingolstadtba a DB Schenker Rail Hungaria közreműködésével. A szerelvényt Győrtől ezúttal is a Rail Cargo Hungaria (RCH) továbbította. Az esemény a vasútvállalatok és a gyár nagy múltra visszatekintő partneri kapcsolatának szimbolikus megerősítése.

25000 iranyvonat 16Az AUDI győri gyárából a DB Schenker Rail Hungaria mozdonya vontatta ki a szerelvényt az állomásra, ahol a vontató járművet az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabda-csapatát ábrázoló mozdonyra cserélték a különleges alkalomra való tekintettel. A vonatot a DB Schenker Rail Hungaria képviseletében Németh Nándor ügyvezető adta át, az RCH részéről Horváth Ottó üzemeltetési igazgató várta.

Az autógyár elkötelezett a környezetkímélő vasúti fuvarozás iránt, és ebben a Rail Cargo Hungaria már mintegy 19 éve partnere. A vállalat az alkatrészeket és a kész motorokat egyaránt vasúton fuvaroztatja a Hegyeshalom-Győr vonalon a Rail Cargo Hungariával, ezáltal jelentősen csökkentve a környezetterhelést.

A sajtóközlemény teljes szövege pdfmegtekinthető itt

 

Tájékoztató – vágányzár a 80c számú vasútvonalon

.

Tisztelt Partnerünk!

A MÁV Zrt. értesítése alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy pálya-felújítási munkálatok miatt a 80c számú vasútvonalon Bodrogkeresztúr – Olaszliszka-Tolcsva állomások között 2015. április 09-től 2015. július 11-ig a vonatforgalom kizárásra kerül. Ennek értelmében a jelzett időben Sátoraljaújhely – Slovenske Mesto határátmenetben a vasúti közlekedés nem lehetséges.

Kérjük, hogy az említett korlátozást fuvarjaik tervezésénél szíveskedjenek figyelembe venni.

A korlátozás okozta kellemetlenségekért szíves megértésüket kérjük.

pdfTájékoztató levél a vágányzárról

Rail Cargo Hungaria: sikeresen zárult a cukorrépa kampány

.

A Magyar Cukor Zrt. megbízásából a 2014. szeptember 8-án induló, 123 napig tartó kampányban a Rail Cargo Hungaria Zrt. több mint 650 ezer tonna cukorrépát továbbított Kaposvárra. A kampány január 8-án zárult.

A vasútvállalatnak a kampány időszakában minden korábbihoz képest több kedvezőtlen körülménnyel, kihívással – esőzés, vágányzárak és balesetek – kellett szembenéznie, de a kollégák felkészült, összehangolt csapatmunkájának köszönhetően a vállalat sikeresen kezelte a helyzeteket.

A vasúttársaság számára az idei cukorrépa-kampány fontos hozadéka, hogy a Magyar Cukor Zrt. a korábbiakhoz képest 20%-kal tovább növelte megbízásaink arányát a közúttal szemben, így a megrendelések 80%-át már a Rail Cargo Hungaria teljesíti.