Szépen fejlődnek a Rail Cargo Group hazai vállalatai által ültetett fák az FTC parkjában

Budapest, 2016. április 25. – Szépen fejlődnek azok a platánfák, amelyek a Rail Cargo Group valamennyi magyarországi vállalatának támogatásával váltak részeseivé a Ferencvárosi Torna Club faültetési akciójának. A cégcsoport minden vállalata csatlakozott a Fradi kezdeményezéséhez, és egy-egy platánnal járult hozzá a tavalyi orkán erejű viharok által súlyosan megtépázott népligeti park faállományának helyreállításához. A márciusban, biológiai életciklusuknak legmegfelelőbb időpontban elültetett hat platán csemete fejlődését az egyesület Föld Napja alkalmából 2016. április 24-ére szervezett sétáján Kubatov Gábor, az FTC elnöke társaságában tekintette meg dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke. A sétán a cégcsoport képviseletében részt vettek a Rail Cargo Logistics – Hungaria Kft., a Rail Cargo Operator – Hungaria Kft., a Rail Cargo Terminal – BILK Zrt. és a Rail Cargo Carrier Kft. vezetői.

Az esemény során dr. Kovács Imre elmondta, hogy a Rfaultetes kail Cargo Hungaria Zrt. számára egyértelmű volt, hogy csatlakozzon a Fradi faültetési kezdeményezéshez. A környezettudatosság a magyar vasúti árufuvarozás piacvezető vállalata számára a működés alapvető kritériuma. A társaságra bízott árumennyiség elszállítása évi több százezer tonnával kevesebb káros anyag kibocsátásával jár, mint az, ha ugyanezt a volument közúton fuvaroznák. A vasúttársaság arra törekszik, hogy csak akkor használjon dízelvontatást, amikor az elkerülhetetlen; meghatározó mértékben villanymozdonyokat üzemeltet. A Rail Cargo Group valamennyi leányvállalata működése során kiemelten figyel az energia ésszerű felhasználására.

Dr. Kovács Imre rámutatott arra is, hogy a vállalat az FTC - Rail Cargo Hungaria női kézilabda csapat névadó szponzoraként szívügyének tekintette, hogy az elsők között csatlakozzon az egyesület kezdeményezéséhez.

Az egyesület parkjában fejlődő platánfák tövében táblák jelzik a Rail Cargo Group támogatását.

További információk:

Rail Cargo Hungaria Zrt.