• Vállalatunk - Rail Cargo Hungária
  • Vállalatunk -- Rail Cargo Hungária

Vállalatunk

Sajtóközlemény - Átadták a Rail Cargo Hungaria idei tanulmányi ösztöndíjait

2017. november 16. - Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke, CEO, Elisabeth Ellison-Kramer, Ausztria budapesti nagykövete és Margot Wieser, a Budapesti Osztrák Iskola igazgatónője társaságában tanulmányi ösztöndíjakat adott át az iskola kimagasló tanulmányi eredményeket elért diákjainak. A vállalat tanévenként egymillió forinttal támogatja az iskola tanulóit.
A 2011-ben alapított „Rail Cargo Hungaria Tanulmányi Ösztöndíj Program" célja a kiváló eredményt elérő tanulók elismerése és támogatása, a tehetségmenedzsment elősegítése a Budapesti Osztrák Iskolában, erősítve ezzel a Budapesti Osztrák Iskola és a Rail Cargo Hungaria közötti hagyományos együttműködést. Az idei ösztöndíjakkal együtt a piacvezető vasúti árufuvarozó társaság eddig több mint félszáz alkalommal nyújtott anyagi támogatást tehetséges diákok és családjaik számára, hogy tanulmányaikat a tanintézményben folytathassák.

Elisabeth Ellison-Kramer nagykövet az eseményen méltatta a Rail Cargo Grouphoz tartozó magyar vállalat és az iskola hagyományos kapcsolatát és gratulált az ösztöndíjasoknak, akik teljesítményük elismeréseként ma kitüntetésben részesültek. Hozzátette: „A Rail Cargo Hungaria egy versenyképes környezetben sikertörténetté nőtte ki magát, amely mindezen túl példaértékű az Ausztria és Magyarország közötti kétoldalú gazdasági kapcsolatok fenntartható és együttműködő jellegét tekintve. Az Osztrák Iskola számára komoly elismerés az is, hogy a Rail Cargo Hungária ennyire elkötelezetten fektet be az ösztöndíjprogramba. Ezúton mondok köszönetet az RCH-nak az iskoláinknak nyújtott támogatásért és egyben reményemet is szeretném kifejezni, hogy az együttműködés még sok-sok évig tovább folytatódik."

Dr. Kovács Imre az eseményen rámutatott, hogy a bár a vasúti árufuvarozás dinamikusan fejlődő, magas technológiát képviselő iparág, amely kimagasló karrierlehetőségeket kínál a fiataloknak, az ágazat mégis utánpótlásgondokkal küzd Magyarországon, Ausztriában és Európában mindenütt. A piacvezető vállalat ezért az iskolarendszer minden szintjén támogatja az utánpótlás-nevelést".
„Társaságunk számára fontos és jó befektetés a fiatal generációk oktatásának segítése" – folytatta Dr. Kovács Imre. „A Budapesti Osztrák Iskola mellett megállapodást kötöttünk a Szekszárdi Szakképzési Centrummal és a Dombóvári Apáczai Csere János Szakközépiskola és Kollégiummal kocsivizsgáló-képzésről érettségizetteknek. A Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziumában is ösztöndíjprogrammal motiváljuk azokat, akik mozdonyvezetők szeretnének lenni".
„A Budapesti Gazdasági Egyetemmel együttműködésben duális rendszerű képzést valósítottunk meg. A Dunaújvárosi Egyetemen és a Debreceni Egyetemen kreditpontos képzés keretében készítjük fel a vasúti hivatás magas szintű gyakorlására az érdeklődő fiatalokat. Utánpótlás-nevelési céljaink eléréséhez felhasználjuk azokat a tapasztalatokat, amelyeket a Budapesti Osztrák Iskolával való összefogás elmúlt évei alatt szereztünk".
Dr. Kovács Imre végezetül hangsúlyozta, hogy az együttműködés a vasútvállalat számára az osztrák-magyar gazdasági és kulturális partnerség megerősítését is szimbolizálja.

Az iskola igazgatója, Margot Wieser asszony a díjátadó ünnepségen elmondta, hogy a Budapesti Osztrák Iskola sikerének számos oka van. Tapasztalt, motivált tanári csapattal működnek együtt, akik változatos módszerekkel dolgoznak és egy csónakban eveznek, valamint – ami még nagyon fontos – tanulóikat valódi partnernek tekintik. Az eredményes tanulás alapja az ezzel együtt járó értékítélet és a tanár-diák közötti bizalom. Az eredményeket egyrészt jó érdemjegyekkel, másrészt – ami sokkal lényegesebb – személyes visszacsatolással és dicsérettel ismerjük el. Az elismerés szép példája a Rail Cargo Hungaria ösztöndíjak átadása.

A díjátadó ünnepség programját az iskola diákjainak kulturális műsora zárta.

osztrak iskola

A Budapesti Osztrák Iskoláról
A Budapesti Osztrák Iskola egyike a 7 külföldön működő osztrák iskolának, és az egyik legeredményesebb a magyarországi gimnáziumok közt. Az iskola egy nemzetközi megállapodás kapcsán kötelezte el magát az osztrák-magyar kapcsolatok ápolása és elmélyítése mellett. Fennállásának 27 éve alatt olyan, magas szintű német nyelvtudással rendelkező tanulók kerültek ki az intézmény falai közül, akiket tárt karokkal fogadnak a német nyelven kommunikáló vagy osztrák kapcsolatokkal rendelkező vállalatok és intézmények. A differenciált oktatási módszerek bevonása és a tehetséges diákok tanulmányi előmenetelét támogató plusz lehetőségek biztosítása alapvető fontosságú egy eredményes iskola számára. A diákok felelőssége a tanulás, amelyben értékes motivációt jelent a Rail Cargo Hungaria Tanulmányi Ösztöndíjprogramja is.

További információk:

Rail Cargo Hungaria Zrt.
Marketing és kommunikáció
Tel.: 06 1 512 7323
E-mail: press.rch@railcargo.com

 

 

"Felelősséget érzek a vasúti munkaerő-utánpótlás neveléséért!"

"Kovás Imrét, a Rail Cargo Hungaria igazgatóságának elnökét, CEO-t, a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi tanári elismerésben részesítette. Ezzel a magyar vasútvállalatok vezetői között ő az első, aki a vészesen elöregedő ágazat utánpótlása érdekében tanárként és oktatásszervezőként kifejtett tevékenységéért megkapta ezt a címet." 

Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke, CEO interjút adott a Navigátorvilág című lapnak.

Az interjút az alábbiakban olvashatják.

pdfInterjú dr. Kovács Imrével

Tájékoztatás a MERCITALIA RAIL új UIC kódjáról

Tisztelt Partnerünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a MERCITALIA RAIL S.r.l. 2018. január 1-től új UIC kódot fog használni. A jelzett időponttól kezdve a korábban használ „0083" kód „2183" kódra változik. Ettől az időponttól kezdve a CIM/CUV fuvarlevelek 57-es, illetve 58-as rovatába az új UIC kódot kérjük bejegyezni.

Különösen az egyszerűsített vámeljárásokon alapuló fuvarozások esetében fontos, hogy a helyes UIC kód kerüljön megadásra a fuvarokmányok megfelelő rovataiban.

Köszönjük szíves együttműködésüket.

Ha bármilyen kérdésük merülne fel az új kóddal kapcsolatban, a MERCITALIA Rail ismert kapcsolattartói készséggel állnak rendelkezésükre a megválaszolásában.

Tájékoztató levelünket az alábbiakban is megtekintheti:

pdfTájékoztatás_Olasz vasút_új UIC kód

 

A Rail Cargo Hungaria 2020-ig meghosszabbította az FTC női kézilabda csapatának támogatását

Budapest, 2017. szeptember 16. – Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, CEO, és Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke az FTC népligeti sportcentrumában ünnepélyes keretek között aláírta azt a megállapodást, amivel a vasúti árufuvarozó társaság 2020-ig meghosszabbította elkötelezettségét az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabda csapat névadó szponzori támogatása mellett.

„Az FTC női kézilabda szakosztálya évek óta sikeresen szerepel mind a nemzetközi, mind a hazai színtéren. Két éve bajnokságot nyert, idén a Magyar Kupát hódította el, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntőbe jutott. Ehhez a folyamatosan kimagasló teljesítményhez állandó stabil szakmai és anyagi háttér szükséges. A klub vezetése minden támogatást megad a szakosztálynak, a lányoknak, de magunk sem tudjuk, mire mennénk a Rail Cargo Hungaria Zrt. aktív jelenléte nélkül. A cég 2011 óta támogatja a Ferencvárosi Torna Club női kézilabda csapatát. Az együtt töltött időben elért hazai és nemzetközi sikerekre minden ferencvárosi szurkoló büszke lehet. Ahogy korábban is fogalmaztam, azt remélem, a meghosszabbított szerződés hasonló eredmények alapjául szolgál a jövőre nézve." – nyilatkozta az aláírás alkalmából Kubatov Gábor.

Dr. Kovács Imre emlékeztetett arra, hogy az együttműködés eddigi eredményei fényesen igazolták annak a döntésnek a helyességét, amely a névadó szponzori megállapodás megszületéséhez vezetett. „A Rail Cargo Hungaria és az FTC bajnokcsapata sikerre szövetkezett és mindkét fél megtett mindent az eredményekért. Vállalatunk büszke arra, hogy névadó szponzorként töretlenül a lányok mellett állhat" – hangsúlyozta, majd hozzátette: „Az elmúlt több mint fél évtizedben a Rail Cargo Hungaria munkavállalói szurkolóként bíztatták a csapatot. A mérkőzésekre szóló belépőjegyekre mindig több az igény, mint amennyi rendelkezésre áll. A sportélmények inspirálnak, a csapat győzelmei tovább motiválnak minket. Együttműködésünk a közös értékeken alapul: az eredményesség, az elkötelezettség, a célok érdekében való küzdeni tudás talaján."

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabda csapat névadó szponzori támogatása szerves része annak a társadalmi felelősségvállalási politikának, amelynek középpontjában a környezettudatos fuvarozás, a minőségi munka és – a vállalat lehetőségei szerinti mértékben – a sporttevékenységek és a rászoruló közösségek megsegítése áll.