• Vállalatunk - Rail Cargo Hungária
  • Vállalatunk -- Rail Cargo Hungária

Középiskolai együttműködés az utánpótlásért

 A Rail Cargo Hungaria Zrt.-ről

A Rail Cargo Hungaria Zrt. a közép- és délkelet-európai térség piacvezető árufuvarozási vállalatcsoportjának, a Rail Cargo Groupnak kiemelkedően fontos tagja. A Rail Cargo Group egyedi igényekre szabott vasútlogisztikai szolgáltatásokat kínál Európa 18 országában, az Északi-tenger, a Fekete-tenger és a Földközi-tenger között. A Rail Cargo Group hazai és európai leányvállalataival együttműködve komplex és sokrétű logisztikai szolgáltatásokat kínál megrendelői számára.
A Rail Cargo Hungaria Zrt. évente több mint 135.000 vonatot és közel 32 millió tonna árut közlekedtet, amelyből mintegy 10 millió tonna fuvarozását a 25 mozdonyból álló saját flottájával teljesíti. Országos lefedettségének köszönhetően Magyarország egész területén folyamatosan ügyfelei rendelkezésére áll.

A programról

A Rail Cargo Hungaria Zrt. a vasúti árufuvarozási ágazat legnagyobb munkaadójaként felelősséget érez a szakember-utánpótlásért. A vállalat jövőbeni sikeres működésének biztosítása érdekében ezért már most egyre több energiát fektet az utánpótlás-nevelésbe.
Mindennek szellemiségében vállalatunk a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziumával együttműködési megállapodást tervez a 2017/2018-as tanévre. Olyan fiúkat keresünk, akiknek hosszú távú céljaik közt szerepel, hogy mozdonyvezetővé váljanak. Ennek érdekében elsősorban a közlekedésgépész tagozat németül tanuló diákjai közül 10 fő részesülhet támogatásban. Nem csak anyagilag (sávos ösztöndíjrendszerben), hanem kiemelkedően magas óraszámú német szaknyelvi képzéssel is támogatnánk a programban résztvevőket. Nemzetközi hátterünknek köszönhetően finanszírozott nyári táborok szervezését tervezzük Ausztriában és Magyarországon egyaránt.
Hosszú távú elképzeléseink között szerepel a kiválasztott tanulók középiskolai tanulmányainak támogatása egészen a technikusi vizsga eléréséig. A sikeres képzések és vizsgák után lehetőséget biztosítunk ezen tanulók mozdonyvezetőként történő foglalkoztatására a legmodernebb vontatójárműveken az ÖBB vállalatcsoportján belül, amely nagyszerű nemzetközi karrierlehetőség. Vállalatunk piacvezető helyzetéből adódóan stabil és biztos hátteret nyújt a pályakezdő fiataloknak, többek között a kedvező juttatáscsomagok és kiemelkedő fizetések révén.

 

A5KID

 

A4PARENT

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.