• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Minden eddiginél jobb eredmények a RID-es áruk fuvarozásában

.

Vállalatunk mindig is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a belföldi és nemzetközi jogszabályoknak, és minden biztonsági követelménynek maradéktalanul megfelelve teljesítse fuvarfeladatait veszélyes áruk tekintetében is. Meghatározó mérce számunkra a rendkívül átfogó és szigorú nemzetközi vasúti szabályozás, az UIC 471-3 döntvény is, amelynek alkalmazásához 2006 óta csatlakozhattunk addig elért eredményeink alapján. Ez a tagság a feltétele a veszélyes áru küldeményeknek a döntvényt alkalmazó vasutak közötti bizalmi elves határállomási átadási/átvételi lehetőségének, egyúttal a RID küldeményeket is tartalmazó tehervonatok bizalmi elves átadás/átvételének, továbbá a határtartózkodások jelentős csökkentésének is a záloga.

Az elkötelezett és 2009-ben átszervezett szakmai munka jelentősen gyorsította a kitűzött eredménycélok elérését, az e téren példamutató vasutak színvonalának megközelítését, s mostanra már az elérését.  Az eltelt pár év alatt a szigorú vizsgálatok hibaszázaléka 20%-ról 4,3%-ra csökkent, ami a legnagyobb volt arányaiban is a többi vasúthoz viszonyítva. A leginkább meghatározó fejlődés 2011-ben következett be, amikor 50%-ot meghaladó mértékben sikerült javítanunk a mutatószámokon. A jelentős és folyamatos fejlődés annak a tudatos szakmai koncepciónak köszönhető, mely alapján vállalatunknál 2009-től kialakítottuk a RID-tanácsadói hálózatot. Ez a vállalat és az érintett kollegák meghatározó szakmai képzési erőfeszítését igényelte, s azok eredménye a hatósági vizsgák sikeres megszerzésében testesült meg. A hálózat tanácsadóinak feladata azóta is elsősorban az, hogy ellenőrzésekkel, oktatásokkal, ügyféllátogatásokkal segítsék elő a veszélyes áru forgalmak gördülékeny lebonyolítását. A Rail Cargo Hungaria 2010 elejétől indította el az úgynevezett RID-team működését, amelynek köszönhetően tovább javítottuk az eredményeket. A team szakembereinek feladatai közé tartozik, a veszélyes küldemények ellenőrzése, az UIC döntvény szerinti minőségellenőrzés, RID-Meldungok (jelentések), kezelése, vizsgálata, megelőző intézkedések megtétele.

Különösen nagy hangsúlyt fektetünk az ügyfeleinkkel való állandó kapcsolattartásra, tanácsadásokra, közös problémaértékelésekre és megoldási együttműködésre. Társaságunk - mint azt a folyamatosan javuló mutatószámok is bizonyítják - törekszik arra, hogy minden eszközzel tovább javítsuk az eddigi eredményeket.

 

Vállalatunk RID-csapata:

 

Team vezetők:

Hudák Árpádné

Hőgyéné Papp Júlia

 

Team tagok:

Szombathely: Horváth László

Budapest: Kasnyik Marianna

Szeged: Herke Sándor

Győr: Haszán Erzsébet

Miskolc: Zibriczki Zoltán

Záhony: Pajtás Tünde

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.