• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Jubileumi szakkonferencia Velencén

.

Szeptember 29-30-án rendezték meg a XXV. Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Jubileumi Szakkonferenciát Velencén. A konferencián a Rail Cargo Hungaria Zrt.-t Vernes András kereskedelmi igazgató képviselte.

A szakma legrégebbi, legnagyobb múlttal rendelkező szakmai rendezvénye eredetileg Szállításszervezési konferenciaként indult útjára. Mivel a komplex témaköröket felölelő rendezvény jóval túlmutat a szállításszervezési kérdéseken, a konferencia három évvel ezelőtt megkapta a közlekedéslogisztikai megnevezést.

Az idei konferencia nemcsak a jubileumi 25. évfordulóban volt egyedi, hanem a helyszínválasztásban is. A szervezők szakítva a korábbi hagyományokkal Balatonvilágosról átköltöztették a konferenciát Velencére. Ez a váltás, valamint a tartalmas szakmai- és szabadidős programok nagyon színvonalas és sikeres szakmai rendezvényt eredményeztek.

A konferencián a szakelőadók között szerepelt Vernes András, a Rail Cargo Hungaria Zrt. kereskedelmi igazgatója is, aki Az európai vasúti árufuvarozás jelenlegi helyzete, megoldások a vasút versenyképességének visszaállítására, nemzetközi példák címmel tartott sikeres előadást. Vernes András többek között a környező országok vasúti helyzetéről, problémáiról beszélt, illetve előadásában betekintést nyújtott a magyar vasúti piac tendenciáiba, a 2008-2009-es időszakra vonatkozóan. Mint azt az igazgató úr kifejtette, a gazdasági válság ellenére is elindult egy forgalomnövekedés, mind a nemzetközi, mind a belföldi viszonylatokban. Komoly problémát jelent azonban, hogy a MÁV részéről 2011-től jelentősen emelni kívánják a pályahasználathoz kapcsolódó mellékdíjakat, amelyek akár 20-30%-os fuvardíj növekedést is eredményezhetnek egyes forgalmakra. Ez komoly forgalmi struktúra- átrendeződéshez fog vezetni: a forgalom jelentős része valószínűleg közúton fog landolni. Vernes kitért arra is, hogy a válságra adandó válaszként az RCH elindított egy nagyon komoly hatékonyságjavító programot, amelynek pozitív eredményeit az ügyfelek is hamarosan érezni fogják. A vállalat egy több mint 8 milliárdos befektetést végzett saját vontatási képessége létrehozására és további összegeket különített el egyéb fejlesztésekre.

A konferencián számos vasúti és közúti fuvarozó cég vezetője, illetve tanácsadó cégek szakemberei voltak jelen. Témáik között a hatékonyságnövelés, a logisztikai pályázatok hasznosulása, a közlekedéslogisztika új irányai, a hulladékgazdálkodás, illetve az élelmiszer-logisztika is szerepelt.

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.