• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Rail Freight Summit - nemzetközi vasúti konferencia Budapesten

.

2011. április 4-én a Rail Cargo Hungaria meghívására kilenc ország meghatározó vasúti árufuvarozó vállalatainak felső vezetői konzultáltak Budapesten arról, hogy miként lehet a határokon átnyúló vasúti árufuvarozás hatékonyságát az együttműködésben rejlő lehetőségek feltárásával jobban kiaknázni.

„A Nemzetközi gondolkodás" címet viselő konferencia programjai az eltérő piaci versenyhelyzetben, különböző szervezeti felépítéssel és tulajdonosi követelmények között működő, a nemzetközi árufuvarozásban mégis egymásra utalt társaságok helyzetének jobb megértését és a szinergiák feltárását segítették elő.


A konferenciát indító informális eseményen, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium üdvözletét dr. Rácz Gábor, a vasút-szabályozási osztály vezetője tolmácsolta. A konferencián a Rail Cargo Austria igazgatóságának tagja és a magyar leányvállalat, a Rail Cargo Hungaria Igazgatóságának elnöke mellett felszólaltak a Transzszibériai Forgalmakat Koordináló Tanács, a román CFR Marfa, a horvát HZ Cargo, a szlovén SZ Cargo, az ukrán UZ, a szlovák ZSSK Cargo és az Orosz Vasutak vezető képviselői. A Rail Cargo Hungaria hagyományos éves nemzetközi konferenciáján részt vettek a MÁV, a GySEV, a GySEV Cargo és a Hungrail legfelsőbb szintű vezetői is.

A sajtóközlemény teljes szövege ezen a linken megtekinthető.

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.