• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Christian Kern látogatást tett Budapesten

.

Christian Kern, az ÖBB vezérigazgatója – és a CER nemrégiben megválasztott elnöke – október 29-i, keddi budapesti látogatásán több fontos tárgyaláson vett részt. A vezető szokásához híven Railjettel érkezett fővárosunkba, majd programjának részeként először a szakszervezetekkel (Vasutas Szakszervezetek Szövetsége) folytatott megbeszéléseket. A baráti hangvételű megbeszélésen szóba került a középtávú megállapodás is.

kern latogatas
A délelőtt a Rail Cargo Hungaria Zrt. székházában folytatódott, ahol Christian Kern a vállalat vezetői és kiemelt szakértői előtt tartott beszámolót a Rail Cargo Hungaria jelenlegi helyzetéről és kilátásairól. Mint elmondta, más európai árufuvarozó vasútvállalatokkal összehasonlítva az ÖBB jelenleg a legsikeresebb cargo vállalat – a Rail Cargo Group (RCG) 2012-ben történetének legjobb eredményét érte el, amelyért a vezető köszönetét fejezte ki a munkavállalóknak.
A vezérigazgató kiemelte: különösen örül annak, hogy a Rail Cargo Hungaria ifjú tehetségeknek biztosít fejlődési lehetőséget az RCG novemberben induló gyakornoki programja keretében. Azonban nem csak a fiatalok előtt állnak lehetőségek: Lakat Istvánt, az Express Interfracht Hungaria Kft. igazgatóját nevezték ki a bécsi székhelyű EXIF cégcsoport ügyvezető igazgatójává a napokban. Beszédének zárásaként hangsúlyozta, hogy három fronton szeretne jó eredményeket elérni: a gazdasági mutatók, továbbá az ügyfelek illetve munkavállalók elégedettsége terén.
A tájékoztatót követően exkluzív interjút adott a média képviselőinek, akik számára közvetítette a konszern üzenetét: a Rail Cargo Hungaria 5 évvel privatizálása után is sikeres vállalat.

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.