• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

A Rail Cargo Hungaria Zrt. ösztöndíjakat adott át a Budapesti Osztrák Iskola legtehetségesebb tanulóinak

.

A Rail Cargo Hungaria 2011-ben indított Tanulmányi Ösztöndíjprogramjával 5 tanéven keresztül támogatja a Budapesti Osztrák Iskola legkiemelkedőbb diákjait. A projekt a vasútvállalat számára a hagyományosan jó osztrák-magyar gazdasági és kulturális partnerség megerősítését is szimbolizálja.
A 2015/16-ös tanévben immár kilenc tanuló tanulmányait támogatja a vállalat. Az okleveleket ünnepélyes keretek között Johannes Leibetseder, az Osztrák Köztársaság magyarországi nagykövetének küldötte és dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke adta át az iskola könyvtártermében.

Az ötödik alkalommal megrendezett díjátadón az iskola igazgatója, Günther Kaiser elmondta: „A Rail Cargo Hungaria ösztöndíjprogramja jelentősen hozzájárul iskolánk minőségének emeléséhez. Ez éppen most bír különösen nagy jelentőséggel, hogy olyan diákokat képezzünk, akik nyelvi és szociális kompetenciájuk révén hozzájárulnak Ausztria és Magyarország jószomszédi viszonyához. Jelenleg egy felfelé ívelő szakaszban vagyunk. Minél jobbak a tanulók, akiket felveszünk, annál jobb az oktatás minősége. Ha javul a minőség, ez kihatással van a jelentkezők számára, így még jobb teljesítőképességű diákokat tudunk felvenni. A Rail Cargo Hungaria pénzügyi támogatását közvetlenül a tanulók kapják, így közvetetten a Rail Cargo Hungariától kapunk jó diákokat."

A sajtóközlemény teljes tartalma pdfmegtekinthető ezen a linken

 

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.