Kiemelt partnereivel tartott ügyféltalálkozót a Rail Cargo Hungaria Zrt.

A korábbi évek hagyományait követve, a Rail Cargo Hungaria Zrt. partnertalálkozót szervezett legnagyobb ügyfelei számára. A rendezvény részvevői tájékoztatást kaphattak a vállalat előtt álló feladatokról és a Kereskedelem szervezetében történő változásokról, amelyet a társaság vezetői tártak a hallgatóság elé.
Dr. Kovács Imre a Rail Cargo Groupról és ezen belül Budapest erősödő szerepéről tartott prezentációt. Előadásában kiemelte, hogy a vasúti árufuvarozási piac csökkenőben van Magyarországon, azonban a Rail Cargo Hungaria Zrt. piaci részaránya növekedett 2016 első negyedévében. Az emelkedés azzal magyarázható, hogy a Magyarországon jelenlévő egyéb vasúti árufuvarozó társaságok tehervonati összteljesítménye nagyobb mértékben esett vissza, mint a Rail Cargo Hungaria Zrt. teljesítménye. A vállalat létszámleépítés helyett munkaerő-átcsoportosítással és a feladatok kibővítésével válaszol a forgalom csökkenésére.
Józan Gábor kereskedelmi igazgató előadásában kiemelte a Rail Cargo Hungaria Zrt. Kereskedelem részlegét érintő változásokat, amelyek július 1-jétől lépnek életbe. Ismertette a termékcsoportok átalakulásának folyamatát, valamint az új Business Unitok felépítését. A továbbiakban szó volt még a KAM rendszer újrastrukturálásáról, a KAPA rendszerről, a vámkódex változásairól, illetve a MÁV Zrt. hálózatára telepített pályamenti ellenőrző berendezésekről.
Az előadásokat Burst János teherkocsi üzemeltetés vezető zárta, aki a Rail Cargo Hungaria Zrt. vállalati működésére és partnerei hatékonyságára egyaránt kedvező hatású heti tervezésre hívta fel a figyelmet.